ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΤΙ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ

Contacts

Πάπα Αλεξάνδρου 4,
Ηράκλειο 712 02

+30 2811-754043

Λεύκανση δοντιών

Πολλές φορές το φυσικό κίτρινο χρώμα των δοντιών μας στέκεται εμπόδιο σε ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απλούστερη και ελάχιστα επεμβατική λύση είναι η λεύκανση των δοντιών. Με την λεύκανση, παρέχεται η δυνατότητα και να “ανοίξει” το χρώμα των δοντιών σε ασθενείς που από φυσικού τους έχουν κίτρινα δόντια αλλά και να απελευθερωθούν οι βαθύτερες χρωστικές σε ασθενείς που παρατηρούν αλλαγή στο χρώμα των δοντιών τους και οι οποίες δεν μππορούν να απομακρυνθούν με απλό καθαρισμό και στίλβωση. Στο ιατρείο μας η λεύκανση μπορεί να πραγματοποιηθεί με 2 τρόπους.

Λεύκανση στο ιατρείο

Αυτή η μέθοδος χημικής λεύκανσης ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού και διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα (2 εφαρμογές του λευκαντικού υλικού από 20 λεπτά έκαστη). Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ενώ σε περίπτωση που ο ασθενής επιθυμεί ακόμα πιο λευκά δόντια, η συνεδρία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 1 εβδομάδα.

Λεύκανση στο σπίτι

Για αυτή τη μέθοδο λεύκανσης απαιτούνται 2 συνεδρίες. Κατά την πρώτη γίνεται  λήψη μέτρων από τον οδοντίατρο και κατασκευάζεται ένας νάρθηκας λεύκανσης. Στη δεύτερη συνεδρία, δίνονται στον ασθενή ο νάρθηκας, το υλικό λεύκανσης καθώς και οδηγίες χρήσης. Η πρώτη εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο ενώ οι υπόλοιπες στο σπίτι. Καθώς αυτό το υλικό λεύκανσης είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λευκαντικούς παράγοντες, απαιτούνται περισσότερες μέρες για την επίτευξη του στόχου αλλά τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι εξίσου εντυπωσιακά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ

  • Της λεύκανσης προηγείται ενδελεχής κλινική εξέταση και, αν είναι απαραίτητο, θεραπεία των χαλασμένων δοντιών (πχ σφραγίσματα). Επίσης γίνεται ένας καθαρισμός ώστε να εξασφαλιστεί ότι και οι οδοντικές επιφάνειες είναι καθαρές και τα ούλα του ασθενή υγιή.
  • Η όποια ευαισθησία παρατηρείται στα δόντια κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη λεύκανση είναι αναμενόμενη και εξαρτάται από τον κάθε ασθενή. Συνήθως κρατάει από μερικές ώρες μέχρι μερικές μέρες και δεν προκαλεί καμία μόνιμη βλάβη στα δόντια. Σε ασθενείς με υπερευαισθησία στα δόντια μπορούν να προηγηθούν φθοριώσεις των δοντιών ώστε να αποφευχθεί η δυσάρεστη αίσθηση της ευαισθησίας κατά τη λεύκανση.
  • Η διατήρηση του αποτελέσματος εξαρτάται κυρίως από τις συνήθειες του ασθενή. Κάπνισμα, κόκκινο κρασί, πράσινο τσάι, αναψυκτικά τύπου “κόλα” χρωματίζουν τα δόντια και επιταχύνουν το “κιτρίνισμά” τους μετά τη λεύκανση. Για αυτό και η κατανάλωσή τους απαγορεύεται τουλάχιστον κατά τις 3 πρώτες μέρες μετά τη λεύκανση στο ιατρείο και καθ’όλη τη χρονική διάρκεια της λεύκανσης στο σπίτι. Μετά το πέρας αυτής της χρονικής περιόδου συνίσταται η κατανάλωσή τους με μέτρο. Επιπλεόν, στη διατήρηση του λευκαντικού αποτελέσματος μπορούν να βοηθήσουν διάφορα σκευάσματα του εμπορίου π.χ. ειδικές οδοντόκρεμες ακόμα και υλικά λεύκανσης χαμηλής περιεκτικότητας, ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό.